Fotografije za dokumente
18007
page-template-default,page,page-id-18007,bridge-core-2.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Novi osebni dokumenti?

Naš foto studio je specializiran za fotografiranje, pripravo in izdelavo biometričnih fotografij za osebne dokumente. Povezani smo v sistem e-fotograf s pomočjo katerega pošiljamo fotografije direktno v centralno odložišče upravnih enot Slovenije, kar pomeni, da pri urejanju dokumentov več ne potrebujete fotografij. Dukumente pa si lahko v roku enega leta neomejeno urejate kjer koli v Sloveniji.

10 minut

in prejeli boste:
  • Potrdilo o digitalnem prenosu
  • 4 fotografije

Biometrične fotografije za osebne dokumente.

Kaj to pomeni?

Mednarodni standardi, tehnične specifikacije in priporočila postavljajo za biometrične potne listine strožja pravila za zajem biometrične fotografije prosilca, ki bo lasersko gravirana na podatkovni strani njegovega potnega lista, obenem pa bo kot biometrični zapis varnostno shranjena v brezkontaktnem čipu.

Zahteve biometrične fotografije

Kaj pravi upravna enota.

Fotografija mora kazati pravo podobo osebe in ne sme biti retuširana. Izdelana mora biti na belem tankem sijajnem fotografskem papirju, velikosti 35 x 45 mm, v črno-beli ali barvni tehniki. Fotografija ne sme biti izdelana z napravo za samopostrežno fotografiranje in mora biti primerne kakovosti za biometrično obdelavo. Prosilec mora biti fotografiran od spredaj, z odkritim čelom in obrazom, brez klobuka, čepice ali rute. Ne glede na to, pa smejo biti pripadnice oziroma pripadniki verskih skupnosti ter druge osebe, ki po svojem ljudskem običaju kot sestavni del svojega oblačila oziroma kot sestavni del oblačila verske skupnosti nosijo čepico, ruto ali drugo pokrivalo, fotografiranis čepico, ruto ali drugim pokrivalom, če imajo odkrito čelo in obraz.

55 let tradicije v svetu fotografije