3D OKVIRJI

Poglobljen okvir oziroma 3D okvir je tehnika, ki se uporablja pri oblikovanju, da bi določili neko področje in ga vizualno izpostavili. Ta tehnika se pogosto uporablja v umetnosti in oblikovanju, da bi poudarili pomembnost predmetov, ki so vključeni v projekt.

Pri izdelavi poglobljenega okvirja se najprej določi, kateri predmeti bodo vključeni v okvir. Nato se z uporabo različnih tehnik, kot so senčenje, kontrast in barvna usklajenost, izpostavijo in poudarijo predmeti znotraj okvira. S tem se doseže, da so predmeti v ospredju in pritegnejo pozornost gledalca.

Poglabljen okvir lahko uporabimo tudi pri izdelavi fotografskih albumov, kjer s tem poudarimo pomembne trenutke in spomine. Pri tem se lahko uporabljajo različni načini okvirjanja, na primer s kolažem, kjer se uporabijo večji in manjši okvirji, ali pa z uporabo večplastnih okvirjev, ki dajo globino in dimenzijo predmetom znotraj okvira.

Pri oblikovanju poglabljenega okvirja se lahko uporabijo različni materiali, kot so papir, les, kovina, plastika in steklo. Materiali se izberejo glede na končni videz, ki ga želimo doseči.